Despre noi

Inovare

Deschidere de drumuri

Asumarea riscului

Edit Todoran a înființat Commodo în anul 1998, într-o perioadă în care firmele de resurse umane reprezentau o noutate absolută în spațiul românesc. Firma am pornit-o cu o echipă formată din antreprenoare și psiholoaga Mihaela Prunar. Primii clienți am fost Borza Zimmerlin – o curățatorie chimică – și Jolidon – compania clujeană producătoare de lenjerie și costume de baie -, cu care am continuat să ținem legătura timp de aproape 20 de ani. Inițial, serviciile oferite clienților reprezentau exclusiv servicii de recrutare.

În primii trei ani, am dezvoltat în firmă un departament de marketing, În acești primi trei ani, am lucrat să atragem clienți și am descoperit că ne găsim într-o perioadă interesantă, pentru că lumea nu era obșinuită să atragă angajați prin servicii de recrutare. Chiar dacă noi am fost cei care au venit cu ideea, am găsit destule persoane deschise la minte ca să accepte să lucrăm pentru firmele lor.

După cel de-am treilea an de activitate a firmei, Daniela Vercellino a avut intuiția să intre în zona de traininguri. Rezultatul a fost conceperea primelor traininguri, pe parte de comunicare și vânzări. Apoi, paleta de cursuri s-a diversificat spre orice era oferit în domeniu la acea vreme, inclusiv formarea formatorilor. Dacă primele cursuri erau de-a gata, am continuat să dezvoltăm cursuri, dar customizate, atât cu oameni din firmă, cât și cu colaboratori. Colaboratorii erau în special din zona academică, fiind persoane capabile să se plieze pe modul în care solicitam noi să fie predată problematica.

Odată ce am început colaborarea cu Bechtel – firma americană de construcții ce a realizat primii kilometri de autostradă în Transilvania -, am realizat și primul nostru studiu de piață. A fost un studiu comparativ al salariilor pe piața construcțiilor pe care l-am realizat împreună cu Raluca Conțiu. Ulterior, am fost prima firmă care a realizat un studiu de piață al salariilor în domeniul I.T. din România, fapt trecut în revistă de Ziarul Financiar.

Proiectele noastre destinate studenților au debutat cu o colaborare cu organizația studențească BEST, cu Mihaela Tăbăcaru – șefă de proiect -, iar apoi am reelaborat proiectul cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Pentru viitorii ingineri, am realizat o simulare a procesului de recrutare de la A la Z, menită să le ofere orientare la intrarea pe piața forței de muncă.


Astăzi, continuăm să lucrăm cu oameni și cu organizații, în mijlocul societății în care ne aflăm.